نظرسنجی

دومین دوره تابستانه کانون در تاریخ ۲۷ تا ۳۰ مرداد به میزبانی آیکن در سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران برگزار شد.
ین دوره با هدف آشنایی شرکت کنندگان با مسیر صحیح توسعه فناوری محصول محور و مهارتهای تجاری سازی برگزارشد و شامل شامل کارگاه های مختلف، تمرین کارتیمی، مسابقه، ارائه و پنلهای مختلف بود.
گزارش خلاصه دوره به همت آقای هادی زاده در ذیل آورده شده است.
روز اول
شرکت کنندگان در محل سالن دورهی مجموعه آیکن جمع شده و آقای مهندس خلج، مدیر مرکز آیکن، به ارائه توضیحاتی در مورد روند کاری آیکن پرداختند. این دورهمی به صورت تعاملی و پرسش و پاسخ طرفین انجام شد. در پایان آقای مهندس خلج مفهوم پلتفرم فناوری را توضیح دادند. در ادامه اعضای کانون برگزیدگان باشگاه نانو از شش پلتفرم موجود در مجموعه آیکن بازدید کرده و با کارشناسان این شرکت ها از نزدیک صحبت کردند.
پس از بازدید، برنامه یخ شکنی دوره برگزار شد. در این برنامه که با ارائه آقای مهندس کریمی انجام شد تمامی اعضا به یکدیگر معرفی شده و فضایی صمیمی بین شرکت کنندگان شکل گرفت. هدف از این برنامه آشنایی بیشتر افراد برای تعامل با هم در چند روز برگزاری دوره بود.
پس از صرف نهار و نماز، اعضای کانون در برنامه جذاب ساخت برج روزنامه ای شرکت کردند. در این برنامه که به صورت تیمی انجام شد، افراد تیم ها بایستی سعی می کردند تا با ساخت یک برج روزنامه ای که ارتفاع، استحکام و زیبایی داشته باشد، بیشترین امتیاز را کسب میکردند. در نهایت آقای مهندس کریمی و خانم خبازی نژاد به بررسی و ارزیابی برج ها پرداختند. در انتها، برنامه با معرفی تیم برتر پایان یافت و آقای مهندس کریمی به بیان مزایای کار تیمی و روش های ساختن یک تیم خوب پرداختند.
حسن ختام روز اول، اعضا با راهنمایی آقای صادقیون به انجام تست Belbin پرداختند و با شخصیت خود در کار تیمی آشنا شدند. شخصیت های مختلف که ممکن است در یک تیم حضور داشته باشند، تضادها، هماهنگی ها و وظایف هرکدام برای شرکت کنندگان شرح داده شد.
روز دوم
ابتدای صبح، انتقال تجربه خانم مهندس زابلی برگزار شد. اعضا با خانم مهندس زابلی و تجارب ایشان در مرکز آیکن آشنا شدند. خانم خانم که خود پژوهشگر مرکز آیکن هستند، از فراز و نشیب زندگی خود و اینکه چگونه به آیکن وارد شدند، گفتند.
کارگاه بعدی با موضوع رصد فناوری و بازار بود که توسط آقای مهندس امین نیلی برگزار شد. در این کارگاه کوتاه اما بسیار مفید ۴۰ دقیقه ای، به روش های رصد فناوری و بازار فناوری پرداخته شد و اعضای کانون به ۸ روش مختلف در حوزه رصد فناوری و بازار آشنا شدند.
در ادامه کارگاه عملی جست و جوی پتنت برگزار شد. در این کارگاه ۳ ساعته که توسط آقای دکتر علمخواه برگزار شد، ابتدا در مورد اختراع و انواع قوانین و کنوانسیون های آن صحبت شد. در ادامه اعضا با پایگاه های جست و جوی پتنت آشنا شدند و خود به صورت عملی اقدام به جست و جوی پتنت کردند.
کارگاه دیگری که بعد از ظهر برگزار شد، کارگاه آشنایی با پایگاه ها آماری و اطلاعاتی حوزه فناوری نانو بود. در این کارگاه آقای شجری به معرفی پایگاه های داخلی و خارجی محصولات فناوری نانو پرداختند. ایشان که خود مسئول وب سایت stat nano هستند و از مزایای این سایت نسبت به دیگر پایگاه های مشابه نیز صحبت کردند.
آخرین کارگاه روز دوم، کارگاه مطالعه بازار بود که توسط آقای مهندس عقلایی ارائه شد. در این کارگاه به بیان روش های مطالعه بازار های فناوری بخصوص فناوری نانو پرداخته شد و چند نمونه از مطالعات انجام شده در کشور شرح داده شد. در پایان کارگاه با معرفی وب سایت high-tech monitor به عنوان یکی از سایت های معتبر در حوزه مطالعه بازار پایان یافت.
پس از پایان کارگاه ها، ایده های شرکت کنندگان تکمیل شد و تا شب به آنها زمان داده شد تا بتوانند با توجه به تست شخصیت شناسی و علایق خود، تیم ها را انتخاب کنند. با شکل گیری تیم ها، کار تیمی روی طرح ها شروع شد.
شرکت کنندگان در قالب چهار تیم ۵ نفره و یک تیم ۴ نفره، روی طرح های خود کار کرده و مشغول آماده کردن پروپوزال شدند.
روز سوم
روز سوم با حضور یکی از بزرگترین کارآفرینان حوزه آمیزه سازی پلیمرها شروع شد. آقای دکتر باقری که استاد دانشگاه صنعتی شریف و هم بنیان گذار شرکت پارسا پلیمر شریف هستند به بیان تجربیات خود از سال های گذشته پرداختند. ایشان داستان شروع فعالیت های خود و تیمشان و مسیر توسعه شرکت پارسا پلیمر شریف را برای اعضای کانون شرح دادند. در پایان شرکت کنندگان فرصت این را داشتند که در پرسش و پاسخ، از تجارب ایشان نهایت استفاده را بکنند.
در ادامه روز سوم، اعضا در قالب تیم ها بر روی ایده خود مشغول مطالعه شدند. این برنامه که سه ساعت نیز به طول انجامید با حضور مشاورین و منتور های حوزه فناوری نانو، بازار و کسب و کار همراه بود. به این ترتیب که منتور ها با حضور در تیم های مختلف به راهنمایی آنها در بخش تجاری می پرداختند. منتورها جنبه های مختلف هرکدام از طرح ها را به تیم ها نشان داده و مشکلات پیشرو هرکدام را برایشان ترسیم میکردند.
دیگر کارگاه های روز سوم خودشناسی و نوشتن مسیر زندگی (با حضور آقای دکتر تفقدی نیا) و انتقال تجربه از واردات تا صادرات (با حضور مهندس مامی پور، مدیرعامل شرکت آدیکو) بود.
در نهایت و پس از استراحتی کوتاه تیم ها مجددا تا پاسی از شب مشغول نوشتن پروپزال و آماده سازی ارائه طرح خودشان برای تحویل به داوران شدند. تعدادی از شرکت کننده ها تا صبح روی طرحها مشغول به کار بودند.
روز چهارم
روز پایانی با ارائه تیم ها شروع شد. اولین ارائه راس ساعت ۱۰:۱۵ صبح شروع شد و هر تیم فقط ۶ دقیقه برای توضیح و ارائه طرح خود به داوران زمان داشت. پس از اتمام ۶ دقیقه، پرسش و پاسخ داوران شروع شد و ۶ طرح در مقابل داوران ارائه شد.
پس از پایان ارائه تیم ها، ادامه کارگاه دکتر تفقدی نیا به همراه دو نفر از دانشجویان دکتری ایشان برگزار شد.
بعد از نهار و نماز، جلسه اختتامیه دوره برگزار شد و قالبی که هرکدام از تیم ها میتوانند با مجموعه آیکن همکاری داشته باشند برایشان شرح داده شد. ۲ طرح در قالب دریافت خدمات میتوانند در آینده با آیکن همکاری داشته باشند. ۳ طرح دیگر نیز میتوانند با آیکن همکاری داشته باشند و روش همکاریشان برای هرکدام از آنها شرح داده شد. تکمیل این طرح ها و آماده شدن برای قرداد اولیه باید تا پایان شهریور صورت گیرد.
در نهایت به هرکدام از شرکت کنندگان کتاب “آنچه هاروارد به شما یاد نمی دهد” به عنوان یادگاری داده شد.
بعد از ثبت نام در سایت لطفا وارد حساب کاربری خود شده و اطلاعات پروفایل خود را تکمیل کنید.
اگر رمز عبور حساب کاربری خود را فراموش کرده اید لطفا نشانی ایمیلی که در موقع ثبت نام ارائه کرده اید را در کادر زیر وارد کرده و روی گزینه ادامه کلیک کنید.